Eerder hadden Marcus en Jeroen vanwege de landelijke Corona maatregelen het Hereneten dat gepland stond op 9 mei 2020 moeten verplaatsen naar 29 augustus. Zij hadden voor die datum een bbq menu voorbereid. De weersvoorspelling bleek ineens zeer slecht en daarom is op het laatste moment besloten om een alternatief te verzinnen. De restaurants waren in deze periode nog gesloten vanwege de Corona maatregelen maar take-away was mogelijk. Pepijn stelde voor om bij hem thuis te eten met take-away van A-fusion Food & Drinks. Met de al voor het Hereneten geselecteerde wijnen erbij werd het alsnog een mooie avond.


Wijnen
Mario Recchi Franceschini | Offida Pecorino “Petraiae” 2017
Pecorino is a light-skinned wine grape used in Italy's eastern coastal regions, particularly in Marche and Abruzzo. A classic Pecorino-based wine is dry and minerally, straw-yellow in color and has an elegantly floral bouquet of acacia and jasmine, sometimes spiced with a faint hint of licorice.
Smaakprofiel: Aromatisch, intens en rijk
Pairings: chicken breast “alla mugnaia” with hazelnuts, Pfifferling mushroom and fossa cheese risotto, lobster, roast fish and fish fry
Het Offida is hét herkomstgebied voor de Pecorino druif. Hoog in de heuvels op zo’n 450 meter van de zeespiegel staan de wijngaarden van Mario en een bodem van zand en klei. Mario zoekt er naar om een benchmark wijn te maken voor de Pecorino. Er wordt dus geen bocht afgesneden. Lage rendementen en een strenge selectie van et fruit geven een diep gekleurde Pecorino. De neus is expressief en intens. Er is zo veel te ruiken in deze wijn. Kruiden, kweepeer, anijs, gemaaid gras, rozenblaadjes, lychee. Zeer complex en boeiend. In de mond zet dit door, rijk geschakeerd aan de ene kant een achtbaan van smaken aan de andere kant volkomen gebalanceerd en harmonieus.
Markus Prackwieser - Gump Hof | Praesulis Weissburgunder 2019
Pinot Bianco.
A complex, highly elegant wine, which reveals its complexity when given time to breathe in a large Burgundy glass; ideal as food pairing partner.
Pairings: rijke vis, schelpdier
Collio Bianco Edi Keber 2018
Friulano 70%, Malvasia Istriana 15% e Ribolla Gialla 15%
Tasty and juicy, soft and salty, with a long and hot finish
Pairings: warm fish appetizers, pasta with fish, pasta with vegetables sauce
Edi Keber bewijst sinds jaar en dag dat grote, complexe witte wijn geen houtopvoeding behoeft. Met perfect fruit en betonnen kuipen maakt hij buitengewone, gestructureerde wijnen die tientallen jaren kunnen rijpen. Edi krijgt in de gidsen ieder jaar de hoogste onderscheiding voor zijn witte wijnen. Tot 2008 maakte hij twee witte wijnen, een van 100% friulano en een Collio blend. Hij besloot echter dat de echte Friulaanse expressie pas tot uiting komt in een blend van verschillende druivensoorten die elk een functie hebben. Dit doen ze ook zo in Bordeaux, maar dan met blauwe druiven. Nu zit al zijn friulano in zijn Collio blend, samen met malvasia istriana en ribolla gialla. Deze druiven zorgen respectievelijk voor body, parfum en fraîcheur.